Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Корисні статті

Сторінка на стадії наповнення

Як правильно обрати ополіскувач для порожнини рота

Дата створення: 15:38 08.11.2018

Щоденна гігієна порожнини рота крім чищення зубів пастою і ниткою передбачає використання ополіскувача. Цей засіб не тільки робить дихання свіжим, але і захищає зуби від каріозних бактерій, зменшує кровоточивість і запалення ясен, знижує чутливість зубів. Обираючи ополіскувач для порожнини рота необхідно керуватися рекомендаціями стоматолога.

Ожиріння - проблема сучасного суспільства

Дата створення: 15:35 08.11.2018

Ожиріння - це проблема,  яка на сьогодні посідає одне із перших місць серед населення! Кількість людей з надлишковою вагою збільшується щороку, а це веде до погіршення якості їх життя! Малорухливий спосіб життя та неправильний раціон сприяють збільшенню кількості людей з ожирінням.

Життя без інсульту

Дата створення: 08:39 31.10.2018

Інсульт – це гостре порушення мозкового кровообігу, яке приводить до пошкодження самої «тканини» головного мозку. Це захворювання є другим (по частоті) «вбивцею» людей у всьому світі, а за останні роки частота інсультів навіть перебільшила в 2,3 рази кількість інфарктів міокарду.

Гіпертонічний криз: як розпізнати загрозу та запобігти ускладненням

Дата створення: 14:16 29.10.2018

Восени на нас “полюють” не лише нежить та застуда, погіршується також перебіг багатьох хронічних захворювань.  У багатьох відбувається загострення такого поширеного захворювання як артеріальна гіпертензія — гіпертонічний криз.  

ЩО ГОТУЄ НОВИЙ ЕПІДЕМІЧНИЙ СЕЗОН НА СУМЩИНІ?

Дата створення: 11:27 08.10.2018

    З початком осені розпочалася пора застудних захворювань. Що ж готує новий епідемічний сезон та як вберегтися від хвороби розповіла обласний інфекціоніст Ірина ТРОЦЬКА. За її словами, у наближенні епідсезону прогнозують три штами вірусу грипу: А / «Мічиган» (H1N1), А / «Сінгапур» (H3N2) і В / «Колорадо». 

ІНФАРКТ МІОКАРДА: ПРИЧИНИ І СИМПТОМИ

Дата створення: 14:52 25.09.2018

Згідно зі статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, хвороби серця забирають понад 17 мільйонів життів щороку по всьому світу. Напередодні Світового дня серця розказуємо про основні ознаки інфаркту міокарду та серцевого нападу, при яких треба негайно викликати екстрену допомогу

ЯК ВБЕРЕГТИ ДИТИНУ ВІД ХВОРОБ У ШКОЛІ: ПОРАДИ ДЛЯ БАТЬКІВ

Дата створення: 12:13 24.09.2018

Дотримання правил гігієни є чи не найпростішим і водночас дуже ефективним методом профілактики різних захворювань - від кишкових інфекцій до грипу. Радимо батькам, про що і як говорити з дітьми, щоб убезпечити їх від хвороб

Отруєння грибами: профілактика і перша допомога

Дата створення: 11:32 24.09.2018

Станом на 21 вересня, в Україні отруїлося дикорослими грибами 174 людини, 11 з них померло. Із 2 тисяч видів грибів в Україні, їстівними вважаються щонайбільше 500. Нагадуємо прості правила, які допоможуть уникнути отруєння грибами, а також розказуємо, що робити, якщо є підозра на таке отруєння.

Поради для здорового харчування школярів

Дата створення: 09:37 31.08.2018

Які продукти повинні входити до щоденного раціону школярів

Як правильно вибрати рюкзак до школи: радить лікар

Дата створення: 13:34 27.08.2018

Щоби вберегти  дитину від проблем зі спиною, важливо не лише вибрати “правильний” портфель до школи, а й стежити, щоби школяр носив його правильно. Разом з лікарем Вадимом Ілляшенком розказуємо, на що звертати увагу при виборі рюкзака для дитини і як попередити проблеми зі спиною.