Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

ВІДКРИТО НАДСУЧАСНИЙ КАБІНЕТ ЕНДОСКОПІЇ

В листопаді 2020 р. для потреб лікарні за державні кошти (2 млн. 598 тис. грн.) було придбано сучасне діагностичне обладнання – відеогастроскоп ЕG-2990K. Вже тоді адміністрація лікарні потурбувалася про підготовку фахівця для роботи на вище зазначеній медичній діагностичній апаратурі. На початку 2021 року на І поверсі лікарні, де знаходяться кабінети фізіотерапевтичного відділення та УЗД, були виділені приміщення для проведення діагностичних досліджень та розпочато їх ремонт.

І ось довго очікувана подія відкриття кабінету ендоскопії настала!  

На урочистий захід з нагоди відкриття кабінету ендоскопії та перерізання "червоної стрічки" прибули міський голова Юрій Анатолійович Бова та народний депутат України від Сумщини Ігор Федорович Молоток - політик, який уже зробив чималий внесок у розвиток Тростянецької ОТГ, усіляко допомагаючи реалізовувати важливі напрямки Програми соціально-економічного розвитку нашої громади.

Оглянувши капітально відремонтовані приміщення та встановлене нове обладнання, гості та медичні працівники були приємно вражені! Завдяки використанню сучасного діагностичного медичного обладнання нарешті з’явилась можливість підняти на вищій рівень якість проведення діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту, вчасно виявляти хронічні захворювання та новоутворення. Саме в цьому кабінеті будуть проводитися ендоскопічні дослідження органів шлунково-кишкового тракту на предмет наявності патологічних процесів, в т.ч. злоякісних. Нова ендоскопічна система, яка включає в себе гастроскоп та колоноскоп містить відеосистему з можливістю фото та відеофіксації процесу обстеження (це обов’язкова вимога НСЗУ). На спеціальному медичному моніторі з антибліковим покриттям лікар та пацієнт мають можливість спостерігати весь процес дослідження стравоходу, шлунку, 12-палої кишки та кишківника. Апаратура має високу розподільну здатність, функцію І-SCAN для діагностики онкологічних процесів на ранніх стадіях. « Вище зазначені якості та можливості обладнання забезпечили значний ріст кількості даного виду обстежень. Так, за весь 2020 р. було  проведено 236 ендоскопій, а за І півріччя цього року на новому обладнанні вже виконано 279, - відмітила Лариса Таравська, в.о. генерального директора КНП «Тростянецька міська лікарня» ТМР.

 В цьому році ми активно впроваджуємо даний вид обстеження, в т.ч. з використанням засобів загального знеболення (наркоз). В процесі дослідження є можливість тестування на наявність збудника виразкової хвороби - хелікобактер пілорії. Дана функція забезпечує призначення лікування у відповідності до світових стандартів. В разі підозри на наявні злоякісного процесу – проводиться забір біопсійного матеріалу для наступного гістологічного дослідження та встановлення остаточного діагнозу.

 Відкриття нового сучасного кабінету ендоскопії дає також можливість медичним працівникам надавати послуги пацієнтам в комфортних умовах.

Бажаємо медичним працівникам даного кабінету сумлінної праці та вдячності від пацієнтів за якісне обслуговування!