Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Є проблеми з хворобами вуха чи слухом? Зверніться за якісною медичною допомогою до отоларинголога!

 При наявності підозр на хвороби вуха та порушенні слуху як дорослі, так і діти можуть отримати безкоштовно кваліфіковану медичну допомогу в кабінеті № 48 консультативно-діагностичної поліклініки нашого закладу.

 Якщо у вас немає направлення від сімейного лікаря, то вам також не відмовлять у наданні меддопомоги ( в касі на місці треба сплатити  невелику суму за консультативну послугу).

«За останній рік наш кабінет поповнився новим сучасним обладнанням, - повідомив отоларинголог Олександр Герман, - а саме: аудіометром та кабіною для аудіометричних замірів ММ-1. Завдяки аудіометру є тепер можливість визначати слухову чутливість до звукових хвиль різної частоти. Результатом тестів є аудіограма, за якою діагностуємо втрату слуху і різні хвороби вуха, а також  багато прихованих захворювань слуху. Тільки після проведення аудіометрії виноситься остаточний діагноз про порушення слухового сприйняття».

Дана процедура проводиться з метою виявлення втрати слуху на ранніх стадіях. Втрата слуху може бути викликана такими факторами, як акустична травма, хвороби внутрішнього вуха, хронічні інфекції вуха, спадкова схильність, черепно-мозкова травма, професійна туговухість, розрив барабанної перетинки та ін.

 Слід відмітити, що аудіометрія є унікальною методикою, яка не дає ніяких ускладнень і не має протипоказань. Для неї не потрібно введення у вуха будь- яких предметів, анестезії або уколів, тому даний спосіб перевірки слухового сприймання підходить навіть для маленьких дітей.

В кабіні для  аудіометричних замірів проводиться тональна аудіометрія  при якій визначається поріг чутливості, тобто самі тихі звуки, які здатне розрізнити вухо пацієнта.  У процесі обстеження перевіряється, наскільки добре пацієнт розрізняє звуки різних частот, високих і низьких.  В кабіну поміщається пацієнт, який одягає навушники, через які надходять сигнали різної частоти і гучності. У випадку, якщо пацієнт розрізнив звук в навушниках, він натискає на кнопку, даючи таким чином зрозуміти, що звук почутий.

Вже за І півріччя було проведено 441 дослідження, призначено відповідне лікування та рекомендації.

То ж скористайтесь такою медичною послугою та відвідайте кабінет № 48 отоларинголога!

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 8.00 до 16.00 годин,  вихідні дні: субота та неділя.