Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Лікарня поповнилась новим обладнанням

Для лікування захворювань дихальної системи у КНП «Тростянецька міська лікарня» ТМР придбали сучасне обладнання – відеофібробронхоскоп.

Благодійну допомогу в придбанні цього обладнання надала фабрика ПрАТ «Монделіс Україна», його вартість – 432 тис. гривень. Відеобронхоскоп встановлено у реанімаційному відділенні. Згідно Постанови КМУ від 08.04.2020р. № 269, його включено до переліку медобладнання, необхідного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України.

Для розширення можливостей реанімаційного відділення щодо лікування хворих на коронавірус, у додаткових палатах лікарні встановлено три нових сучасних багатофункціональні ліжка. Їх придбано за кошти бюджету нашої громади. Загальна вартість - 193,2 тис. гривень. Ліжка повністю автоматизовані, з електрорегулюванням різних положень тіла. Вони дозволяють тяжкохворому пацієнтові без зусиль прийняти позицію, коли голова і плечі на 45-60 ° вище тіла. У такому положенні полегшується дихання, поліпшується робота шлунково-кишкового тракту, зменшується ймовірність виникнення застійних явищ.