Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Запрошуємо пацієнтів відвідати кабінет лікаря кардіолога!

В нашому закладі тепер стало можливим отримати консультацію та медичну допомогу від лікаря–кардіолога. Адже відомо, що люди з серцево-судинними захворюваннями або які мають високий серцево-судинний ризик (через наявність одного або декількох факторів ризику, таких як гіпертонія, цукровий діабет, тощо) потребують раннього виявлення та лікування, використовуючи консультації та ліки, якщо це необхідно.

 

       В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За кількістю серцево-судинних захворювань наша країна залишається одним із європейських лідерів. «За останні десятиліття смертність від серцево-судинних захворювань збільшилася на 23%. За статистикою 94% інфарктів та інсультів виникають через підвищений тиск, у 89% випадків (пацієнти, які страждають на гіпертонію при інфаркті та інсульті) закінчуються летально, - говорить Борис Тодуров – відомий український лікар-кардіохірург, доктор медичних наук, професор, директор інституту серця МОЗ України.

 

     Тривалий час ставка лікаря-кардіолога в нашій консультативно-діагностичній поліклініці була не укомплектована з причини відсутності спеціаліста. І ось приємна новина! До роботи приступив молодий лікар-кардіолог Андрій Андрущенко. Він житель Сумщини, народився в СМТ  Зноб-Новгородське Шосткинського району.

 

       Після закінчення в 2020 році Сумського державного університету за спеціальністю «Лікувальна справа» Андрій Михайлович пройшов інтернатуру на базі Харківської медичної академії післядипломної освіти, КНП «Тростянецька міська лікарня» ТМР та отримав сертифікат лікаря-спеціаліста за спеціальністю «Внутрішні хвороби». Багато пацієнтів, перебуваючи на лікуванні в нашому терапевтичному відділенні з неврологічними ліжками, вже встигли з ним познайомитися.

 

      Нещодавно Андрій Михайлович пройшов курси спеціалізації з кардіології в Києві при Національному університеті охорони здоров’я ім.П.Л.Шупика та отримав сертифікат лікаря-спеціаліста за спеціальністю «Кардіологія».

 

       То ж за направленням сімейного лікаря тепер бажаючі матимуть змогу побувати на прийомі в лікаря-кардіолога. Прийом пацієнтів здійснюється щоденно (крім вихідних) з 8.00 до 16.00 год.  в кабінеті №  20 консультативно-діагностичної поліклініки, яка тимчасово знаходиться на ІІ поверсі бувшого педіатричного відділення. Чекаємо на вас!  Потурбуйтеся про своє здоров’я та вчасно зверніться за медичною допомогою!