Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Про підсумки підвищення кваліфікації та розвитку персоналу в 2022 році та плани на 2023 рік

Закінчився, мабуть, самий найважчий для нас рік. Як ми прожили цей рік? Усі разом. Практично без професійних втрат. Відклавши своє на потім. Згуртовано працюючи на Перемогу, кожен на своєму місці. Допомагаючи всім. Розвиваючись і рухаючись вперед. Але ми не здаємось, впевнено крокуємо до Перемоги та підводимо підсумки  минулого року.

Для колективу КНП "Тростянецька міська лікарня" Тростянецької міської ради, як і для усієї країни 2022 рік був роком випробовування на міцність, згуртованість, людяність, патріотизм, колегіальність, відданість професіі, уміння переформатуватися, аби у надзвичайно складних умовах виконувати основне - боротися за життя і здоров’я людини, незважаючи на обставини, під обстрілами та вибухами, часто ризикуючи власним життям, під час окупації та по теперішній час, надаючи допомогу тим, хто її потребує, рятуючи хворих. Швидко відновилися та відновили роботу відділеннь, поступово віднаповнили лікарняні стіни життям та самим сучасним обладнанням (дякуємо нашим благодійникам, міській раді та керівництву лікарні).

 

Надання медичної допомоги жителям Тростянецької міської громади в звітному році забезпечували 62 лікарі,  3 біолога, 1 біохімік, а також 140 молодших спеціалістів з медичною освітою. Підвищенню  кваліфікації    медичних  працівників лікарні  приділяється  постійна  значна  увага з боку місцевої влади та адміністрації закладу,  це питання  також знаходиться на контролі відділу кадрів.  У 2022 році лікарі підвищували свій професійний рівень через систему безперервного професійного розвитку, запроваджену в 2019 році. Теми вільно обираються лікарями на основі запропонованого переліку видів діяльності, одночасно беруть участь в майстер-класах, семінарах, тренінгах.

Враховуючи те, що наша лікарня забезпечена сучасним медичним обладнанням для роботи з яким необхідні спеціальні вміння та знання в 2022 році наші лікарі підвищували свою кваліфікацію пройшовши такі цикли навчання, а саме:

- курси інформації і стажуванняна з питань цистоскопії на робочому місці на базі урологічного відділення КЗ СОР «СОКЛ» (Столяренко Володимир Сергійович);

- цикл стажування «Функціональна діагностика» (Веремкович Альона Вікторівна);

- цикли спеціалізації: «Ультразвукова діагностика» (Чугай Олексій Миколайович) та «Фізична і реабілітаційна медицина» (Плахтиря Анатолій Анатолійович, Таравська Лариса Анатоліївна);

- цикли тематичного удосконалення: «Кольпоскопія. Цервікальна патологія» (Русанюк Тетяна Іванівна, Мартиненко Дар’я Сергіївна, Герасименко Світлана Федорівна); «Гістерорезектоскопія» (Мартиненко Дар’я Сергіївна, Демченко Ілона Андріївна);  «Стаціонарна та амбулаторна паліативна допомога важкохворим пацієнтам» (Плахтиря Анатолій Анатолійович, Швецова Ганна Олексіївна, Гребенюк Олена Миколаївна, Юшкевич Олена Василівна – сестра медична поліклініки старша консультативно-діагностичної поліклініки); «Проведення попередніх, періодичних та позачергових психіатричних оглядів у загальній медичній практиці» (Гребенюк Олена Миколаївна, Плахтиря Анатолій Анатолійович, Малик Раїса Василівна, Швецова Ганна Олексіївна); «Профілактика інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги. Гігієна рук медичних працівників» (Швецова Ганна Олексіївна, Плахтиря Анатолій Анатолійович, Чернець Алла Іванівна); «Діагностика станів сп’яніння» (Гребенюк Олена Миколаївна, Плахтиря Анатолій Анатолійович, Малик Раїса Василівна, Швецова Ганна Олексіївна); «Забезпечення якості в лабораторній медицині» (Голубнича Віта Іванівна, Мартиненко Світлана Федорівна); «Достовірність результатів клінічних лабораторних досліджень. Метрологічні основи виконання клінічних лабораторних досліджень» (Синявська Марина Степанівна); «Мікробіологія інфекцій дихальних шляхів людини бактеріальної етіології» (Одража Валентина Іванівна); «Зміни органу зору при загальних захворюваннях у дітей та дорослих» (Скороход Наталія Анатоліївна); «Організація проведення медичних оглядів робітників шкідливих професій» (Герман Олександр Миколайович, Гребенюк Олена Миколаївна); «Лабораторна діагностика гематологічних хвороб» (Яковлєва Ілона Вікторівна); «Гострі порушення мозкового та спінального кровообігу. Тромболітичне лікування ішемічного інсульту» (Матвєєнко Тамара Василівна);  «Лапароскопічні методи діагностики та лікування в хірургії» (Столяренко Володимир Сергійович, Перебийніс Володимир Федорович).

Навчання за відповідними напрямками (сестринська справа, сестринська справа (операційна), рентгенологія, лабораторна справа (клініка), лабораторна справа (гігієна) у звітному році пройшли 23 молодших спеціалістів з медичною освітою (середній медичний персонал).

Навчатися лікарі продовжують і в 2023 році. На даний час цикл спеціалізації з кардіології на базі Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика проходить Андрущенко Андрій Михайлович, лікар-терапевт. В березні місяці заплановані цикли спеціалізації для 2 лікарів. Лікар Шевчук Лариса Іванівна пройде цикл спеціалізації з фаху «Ультразвукова діагностика», а Киричок Альбіна Володимирівна відповідно з фаху «Ендокринологія».

Медичні працівники вчаться постійно, все життя! Бо без необхідних знань, спеціальних навичок, новітніх технологій та хірургічної майстерності не зможуть ДОСТОЙНО лікувати Вас, наші любі пацієнти! Не хворійте!!!

З повагою, адміністрація закладу.

P.S. Продовжуємо навчатися….майстер-класи, семінари, тренінги тривають.