Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Як пройшли Дні меланоми?

       З 25 по 28 травня 2021року в кабінеті лікаря-дерматолога консультативно- діагностичної  поліклініки  нашого закладу до Дня меланоми для всіх бажаючих була проведена акція з безкоштовним обстеженням родимок та інших новоутворень шкіри.

    Слід відмітити, що жителі нашої громади виявили активність та зявились на огляд. Протягом даного періоду оглянуто майже 100 людей. Лікарем- дерматологом за допомогою сучасного дерматоскопа проведено огляд родимок, гемангіом та інших новоутворень шкіри. У кожного пацієнта були виявлені пігментні невуси (родимки) в різній кількості. Також у 19 осіб виявлені себорейні кератоми, у 23 пацієнтів ангіоми різних розмірів,  у 6 чоловік фіброми. У 3 пацієнтів виявлено атипові невуси. Такі родимки підлягають більш частому огляду дерматоскопом і видаленню найближчим часом. Це підсумок по доброякісних утвореннях. Також було виявлено 2 базальноклітиних раки шкіри та 1 підозра на дане злоякісне новоутворення. Пацієнтів направлено для консультування в Сумськой онкодиспансер.

   Хочемо повідомити, що і надалі в 37 кабінеті лікаря –дерматолога буде проводитись обстеження родимок ті інших новоутворень шкіри дерматоскопом. Тепер така послуга буде доступна завжди.  Для цього лише потрібно буде взяти направлення у вашого сімейного лікаря на консультацію.

     Будьте здорові! Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних! Своєчасно звертайтесь до лікаря-дерматолога за допомогою!