Комунальне Некомерційне Підприємство "Тростянецька Міська Лікарня" Тростянецької Міської Ради

Урочисте відкриття оновленого терапевтичного відділення

Гарним подарунком до Дня міста стало відкриття оновленого терапевтичного відділення КЗ «Тростянецька ЦРЛ» Тротянецької міської ради. Міська влада на чолі з Юрієм Бовою здійснила мрію та втілила в реальне життя свій задум – створення сучасних умов для  лікарів і пацієнтів цього відділення.

Урочисте відкриття  терапевтичного відділення відбулося за участю міського голови Юрія Бови, голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка, начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Сергія Бутенка, голови Тростянецької районної державної адміністрації Олега Сипка, головного лікаря КЗ «Тростянецька ЦРЛ» Анатолія Плахтирі, праправнучки цукрозаводчика та мецената Леопольда Кеніга Сибіллє Штрак-Цимерман, делегації з Богухвали на чолі з секретарем гміни Кшиштофом Лассотою та медичних працівників. Міський голова Юрій Бова та почесні гості перерізали стрічку.

Відвідавши весною цього року медичні заклади польського містечка Богухвала, Тростянецькі лікарі навіть не уявляли, що незабаром і в їхньому терапевтичному відділенні будуть створені не гірші умови для роботи лікарів та лікування пацієнтів. Приємно був вражений побаченим і дав схвальну оцінку оновленому відділенню Кшиштоф Лассота та гості з Польші і Німеччини.

За порівняно короткий термін відділення стало невпізнаним:

  • Повністю проведено заміну вікон;
  • Оновлені стеля, стіни, підлога;
  • Встановлені енерго-зберігаючі лампи;
  • Замінено всі комунікації з водопостачання та каналізації;
  • Встановлені сучасні меблі та обладнання;
  • В кожній палаті на 4 ліжко - місця створені належні санітарно-побутові умови: туалет, умивальна раковина, душова кабіна,телевізор та холодильник.

«Право на комфортні умови лікування та медичну допомогу мають усі хворі незалежно від віку та статусу.  Зроблені перші кроки до наближення стану медичного обслуговування населення до європейського рівня! І надалі ми будемо продовжувати ремонти інших відділень стаціонару ЦРЛ, закуповувати новітнє медичне обладнання», - відмітив міський голова Юрій Бова.

Головний лікар КЗ «Тростянецька ЦРЛ» Анатолій Плахтиря подякував місцевій владі, а також всім, хто своєю щоденною кропіткою працею сприяв якісному виконанню будівельних робіт та якнайшвидшому відкриттю оновленого відділення.

Завідуючій терапевтичним відділенням Наталії Возняк та її колегам головний лікар побажав гарного настрою та успішної роботи в лікуванні своїх пацієнтів.